Разно

Интернет семинари

Working Desk

Разлика између интернет семинара и семинара у учионици је велика. Не можемо да кажемо који начин усавршавања је бољи, јер то зависи од учесника. Неко више воли путовања, хотеле, конференцијске сале, учионице, семинар у трајању два – три дана. Са друге стране, организација интернет едукације не садржи путовања, услуге хотела и простора за учење – све је у организацији учесника, али зато траје много дуже и захтева више активности од стране учесника.

Семинари ОКЦ-а, реализују се на системима за учење Мудл,

OKC logo
слика је одавде

који је максимално прилагођен учесницима и не захтева високо познавање коришћења рачунара. За основно коришћење система, довољно је познавати рад на интернету помоћу програма интернет прегледача (Google Chrome, Firefox Mozilla, Opera, Internet Explorer или Safari).

За коришћење напредних опција, односно задатака, на семинару се налазе детаљна упутства. Поред знања која учесници стекну из самог садржаја семинара, они и те како унапређују и своје вештине коришћења рачунара и интернета.

За рад на интернет семинару, потребна вам је лична е-маил адреса и приступ интернету. Семинару можете приступати са било ког места и са било ког уређаја (рачунар, таблет, паметни телефон), кад год вама одговара. Ово не значи да семинару можете приступити само на 2 сата последњег дана и све тражено одрадити, али свакако имате велику слободу у распоређивању времена које ћете провести на семинару.
Сваки семинар је подељен на теме које садрже радионице, задатке, тестове … које треба да решите до одређеног рока. Ти рокови се поклапају са завршетком теме, што значи да треба да приступите семинару најмање једном у току трајања једне теме.

Текст Интернет семинари је преузет од ОКЦ Бор

Постави коментар